Vloerverwarming 2017-10-09T11:52:54+00:00
Loading...
Loading...

Vloerverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming is de meest ideale aanleg. Doordat de vloerverwarmingsbuizen met een hartafstand van 10 cm van elkaar worden gelegd, biedt het het meeste comfort. Het kan in normaal tot goed geïsoleerde woningen dan ook uitstekend worden toegepast als “hoofdverwarming”, dus zonder radiatoren.

Bij oudere woningen, met slechte(re) isolatie, kan het nodig zijn om de groepen vloerverwarming wat kleiner te maken dan het standaard maximum van 10 m2 om zo een hogere warrmteafgifte te realiseren. Uiteraard geven wij u hierover graag advies.

Door het verkleinen van de onderlinge buisafstand wordt het opwarmen versneld en is de benodigde watertemperatuur lager en ook de gemiddelde temperatuur van de vloer lager. Als gevolg hiervan wordt de warmte-inhoud van de cementmassa minder, waardoor de kamertemperatuur weer beter is te regelen. Een snelle opwarming met veel comfortabel woongenot ontstaat bij gebruik van een onderlinge buisafstand van 10 cm. Deze afstand wordt daarom door ons sterk aanbevolen voor in de woonkamer, keuken, kinderkamer, studiekamer en badkamer.

Neem contact op